Sarmice od vinovog lista


Sarmice od vinovog lista su najlepse dok je lisce mlado.

Potrebno je :

40-50 vinovih listova

1/2 kg mesanog mlevenog mesa /svinjsko i junece/

1 soljica pirinca

1 glavica crnog lika

1 jaje

so, biber, suvi zacin, crvena sitna slatka i ljuta paprika

2-3 cesnja belog luka

ulje

Na ulju uprziti glavicu sitno iseckanog crnog luka, dodati mleveno meso i jos malo prziti. Posoliti, pobiberiti i dodati 1 kasicicu slatke aleve paprike. Dodati pirinac i proprziti. Skloniti sa vatre i dodati 1 jaje.

Uzeti vinov list iz zimnice ili svez potopiti u vreloj vodi da odstoji. Zavijati sarmice.






 Redjati u serpu. Ja sam stavila i dve paprike iz tursije u sredinu.

Odozgo pokriti vinovim listovima i tanjirom. Poklopiti i kuvati oko sat vremena. Zaprziti zaprskom od malo ulja, 2-3 cesnja sitno iseckanog belog luka i 1 kasicice ljute tucane crvene paprike.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12166775/?claim=j6ae8xsjxqc">Follow my blog with Bloglovin</a>

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral