Hleb od heljdinog i psenicnog brasna
Od svih hlebcica koje sam mesila, ovaj mi je najvise "legao", divna hrskava korica, fino pecena unutrasnjost, ma, sve je ispalo kako treba !
Potrebno je :
250 g heljdinog brasna
250 g psenicnog brasna T-500
25 g svezeg kvasca
300 ml mlake vode
50 ml ulja
1 kasicica soli
Pomesati obadve vrste brasna.
U sredini napravite udubljenje, izmrvite kvasac i stavite kasikicu secera preko njega.
Okolo posipajte so i ulje.
Lagano sipajte mlaku vodu na kvasac i zamesite testo.
Kad pocne da se odvaja od ruku, napravite finu loptu i pokrijte da naraste.
Kad testo naraste, premesite ga na pobrasnjenoj podlozi.
Razklagijajte ga na velicinu tepsije precnika 22 cm.
Stavite ga u pouljenu i pobrasnjenu tepsiju, pokrijte i neka ponovo naraste.
Kad naraste, premazite ga mesavinom ulja i vode, zasecite na tri mesta i stavite u hladnu rernu. Ukljucite na 200 stepeni i pecite sve ukupno oko 45 minuta.
Pecen hleb poprskajte malo vodom i pokrijte da se prohladi.
A bude, bez leba da ga jedes :)
Коментари
Постави коментар