Posna lenja pita
Kad vas "spopadnu" u kuci u potrazi za nekim slatkisem, brzo se pravi i pece :)
Potrebno je:
1 kg prokiselih jabuka
250 gr brasna
180 gr margarina
6-7 kasika hladne vode
1 limun
2 kasike secera
1 kesica vanilin secera
malo soli, cimeta, secera u prahu i pekmeza
Zamesiti testo od umucenog margarina uz dodavanje brasna sa malo soli i vode. Podeliti ga na dva dela. Svaki deo razviti oklagijom, pa jednim delom pokriti dno pouljene i pobrasnjene tepsije. Ja sam koristila tepsiju r-28, tako da je pita za moj ukus bila previse tanka, stoga preporucujem za ovu meru sastojaka manju tepsiju.
Izrendane jabuke ocediti, pomesati sa secerom, limunovim sokom, cimetom i vanilin secerom. Izbosti testo u tepsiji viljuskom i pokriti ga filom od jabuka. Preko svega staviti drugi deo razvucenog testa. Prstima pritisnuti ivice kolaca. Peci u rerni na 200 step. oko 25-30 min. Vrelu pitu premazati tankim slojem pekmeza i posuti secerom u prahu.
Ako imate vremena, mozete jabuke da izdinstate dok ne uvri njihova tecnost.
Recept je iz casopisa Posna jela i kolaci br.2
Коментари
Постави коментар