Posna bajadera torta
Lagano i brzo se sprema, moze se sluziti i kao kolac i kao torta.
Potrebno je:
I fil:
1/2 margarina (125gr)
125 gr prah secera
300 gr posnog mlevenog keksa ("Zlatni pek" ili "Gustav")
200 ml gaziranog soka od narandze
200 gr posne cokolade za kuvanje
II fil:
3 kesice pudinga od vanile
400 ml sojinog mleka
1 vanilin secer
250 gr margarina
250 gr prah secera
III fil:
125 gr secera
300 gr mlevenih oraha ili lesnika
300 ml sojinog mleka
1 vanilin secer
50 gr margarina
Za glazuru:
200 gr cokolade za kuvanje
Crni fil:
Umutiti margarin sa prah secerom, pa dodati mleveni keks, sok i omeksalu cokoladu i dobro izmesati.
Zuti fil:
Skuvati puding u sojinom mleku sa vanilin secerom. Hladan puding pomesati sa margarinom umucenim sa prah secerom.
Braon fil:
Mlevene orahe ili lesnike pomesati sa secerom i popariti sa vrelim sojinim mlekom. Dodati vanilin secer i parce margarina i izmesati.
Oblikovati na posluzavniku: crni fil-zuti fil-braon fil.
Odozgo preliti glazurom od topljene cokolade uz dodatak malo ulja.
Коментари
Постави коментар