Posne slatke kiflice u dve boje
Fine posne kiflice koje se inace prelivaju serbetom, ali ja to nisam radila.
Potrebno je:
40 g svezeg kvasca
800 g brasna
4 dl mlake vode ili sojinog mleka
4 dl ulja
1 kasika kakaoa
marmelada od jagoda za filovanje
prah secer za posipanje
Parce svezeg kvasca podmesiti u mlakoj vodi sa kasikom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, od polovine zamesiti testo sa 400 gr brasna, 2dl ulja i kakaom, a sa drugom polovinom kvasca isto tako, samo ne stavljati kakao. Pokriti testa i ostaviti da narastu.
Kad se testo udvostruci, lagano ga premesiti i obadva testa podeliti na po 6 jufki.
Razvijati prvo belu jufku, a onda preko nje stavljati braon razvijenu jufku.Od svake jufke dobije se po 8 kiflica, ukupno 48 kom. Filovati sa marmeladom od jagoda.
Peku se na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Valjati ih u prah secer.
Коментари
Постави коментар