Posne kifle kao iz pekare
Recept je posna verzija recepta moje FB prijateljice Mire Sarcevic sa malim izmenama i dodacima.
I ove spadaju u one sto kad jedes jednu vec mislis na drugu, kako bi rekao moj muz :)
Potrebno je :
500 g belog brasna
posni majonez 200 g
25 g svezeg kvasca
250 ml mlake vode
1 kasicica soli
1 kasicica secera
oko 100 g margarina
Zamesiti testo od brasna, izmrvljenog svezeg kvasca , secera , soli, 100 g majoneza i mlake vode. U brasnu napravite udubljenje, izmrvite kvasac, preko njega stavite kasicicu secera, po ivicama brasna so, pa dodavati mlaku vodu i majonez i umesiti glatko testo.
Pokrijte i ostavite da ostoji 15 minuta.
Kada je testo naraslo, premesiti, pa pustiti da raste jos 20 minuta, pokriveno na toplom.
Testo istresti na malo pobrasnjenu radnu povrsinu, pa napraviti 16 jufkica.
Potom rasklagijajte svaku jufkicu sto tanje u oblik elipse, pa uvijte u pekarsku kiflu.
Kifle slozite u pleh na papir za pecenje, potom ih prekrijte, ukljucite rernu na 220 stepeni i kada se ugreje , premazite ostatkom majoneza svaku kiflu.
25 g svezeg kvasca
250 ml mlake vode
1 kasicica soli
1 kasicica secera
oko 100 g margarina
Zamesiti testo od brasna, izmrvljenog svezeg kvasca , secera , soli, 100 g majoneza i mlake vode. U brasnu napravite udubljenje, izmrvite kvasac, preko njega stavite kasicicu secera, po ivicama brasna so, pa dodavati mlaku vodu i majonez i umesiti glatko testo.
Pokrijte i ostavite da ostoji 15 minuta.
Kada je testo naraslo, premesiti, pa pustiti da raste jos 20 minuta, pokriveno na toplom.
Testo istresti na malo pobrasnjenu radnu povrsinu, pa napraviti 16 jufkica.
Potom rasklagijajte svaku jufkicu sto tanje u oblik elipse, pa uvijte u pekarsku kiflu.
Kifle slozite u pleh na papir za pecenje, potom ih prekrijte, ukljucite rernu na 220 stepeni i kada se ugreje , premazite ostatkom majoneza svaku kiflu.
Peci oko 15 minuta.
Коментари
Постави коментар