Kiflice sa kuvanim zumancima
Verovatno nikad ne bih posegnula za ovim receptom, da mi nisu ostala jaja od Uskrsa . Recept je iz Velikog narodnog kuvara iz 1963. g.
Potrebno je:
250 g putera (ja sam koristila margarin)
6 tvrdo obarenih i propasiranih zumanaca
125 g sitna secera (u prahu)
sok od jednog limuna
brasno po potrebi (450-500 g)
prah secer i 1 kesica vanilin secera za valjanje kiflica
Umutiti omeksali puter, pa u njega dodati zumanca, secer i sok od limuna. Mutiti dalje da se masa izjednaci, pa dodavati brasno dok testo ne postane cvrsto.
Od testa razviti koru, iseci je na male kvadrate i zavijati kiflice.
Uvijene kiflice stavljati na pleh na papir za pecenje i peci na 200 stepeni dok ne porumene ( oko 15 minuta).
Tople uvaljati u secer zamirisan vanilom.
E sad, meni je kod zavijanja kiflica testo pucalo, sto me nerviralo, pa sam od ostatka testa pravila kuglice i od kuglica formirala kiflice.
Inace, ukus pecenih kiflica je odlican, podseca na vanilice, tako da mislim da se od ovog testa mogu praviti i vanilice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар