Posna gala svarcvald torta
Pravila sam je samo jednom i nisam slikala presek, zao mi je jer stvarno odlicno izgleda.
Potrebno je:
Za kore:
300 g secera
400 ml hladne vode
8 kasika brasna
2 kasike posnog kakao praha
4 kasike ulja
3 kasike dzema (ili pekmeza po izboru)
2 kasicice sode bikarbone
Za fil:
600 g visanja (iz kompota)
4 kasike secera
100 ml soka iz kompota
500 g posnog slaga
100 g posne cokolade
Secer preliti vodom i mutiti dok se ne otopi. Dodati ulje, pekmez mesavinu brasna, sode bikarbone i kakao praha. Sve dobro izjednaciti i podeliti na 3 dela za 3 korice.Peci u kalupu R-26, na papiru za pecenje, u rerni zagrejanoj na 200 st., 20-ak minuta. Pecene korice prebaciti na tacne posipane sa malo secera, skinuti papir na kome su se pekle i ostaviti da se ohlade.
Prvu koricu postaviti na tacnu, preko naneti ocedjene visnje, a zatim 150 g slaga umucenog sa 100 ml soka. Slag pokriti drugom koricom (malo pritisnuti rukom), naneti ½ umucenog slaga (kolicina od onih 350 g umucenog sa 200 ml hladne vode ), pokriti trecom koricom i na kraju ostatkom slaga premazati celu tortu. Rendisanu cokoladu (na krupno) posipati po torti, dekorisati po zelji i do narednog dana drzati u frizideru.
Ja sam za tortu koristila visnje iz slatka od visanja,za korice pekmez od sljiva sa cimetom,a za ukrasavanje samo visnje i slag.
Recept je iz casopisa "Blic zena".
Potrebno je:
Za kore:
300 g secera
400 ml hladne vode
8 kasika brasna
2 kasike posnog kakao praha
4 kasike ulja
3 kasike dzema (ili pekmeza po izboru)
2 kasicice sode bikarbone
Za fil:
600 g visanja (iz kompota)
4 kasike secera
100 ml soka iz kompota
500 g posnog slaga
100 g posne cokolade
Secer preliti vodom i mutiti dok se ne otopi. Dodati ulje, pekmez mesavinu brasna, sode bikarbone i kakao praha. Sve dobro izjednaciti i podeliti na 3 dela za 3 korice.Peci u kalupu R-26, na papiru za pecenje, u rerni zagrejanoj na 200 st., 20-ak minuta. Pecene korice prebaciti na tacne posipane sa malo secera, skinuti papir na kome su se pekle i ostaviti da se ohlade.
Prvu koricu postaviti na tacnu, preko naneti ocedjene visnje, a zatim 150 g slaga umucenog sa 100 ml soka. Slag pokriti drugom koricom (malo pritisnuti rukom), naneti ½ umucenog slaga (kolicina od onih 350 g umucenog sa 200 ml hladne vode ), pokriti trecom koricom i na kraju ostatkom slaga premazati celu tortu. Rendisanu cokoladu (na krupno) posipati po torti, dekorisati po zelji i do narednog dana drzati u frizideru.
Ja sam za tortu koristila visnje iz slatka od visanja,za korice pekmez od sljiva sa cimetom,a za ukrasavanje samo visnje i slag.
Recept je iz casopisa "Blic zena".
Коментари
Постави коментар