Sarmice od vinovog lista sa belim pilecim mesom


Elem, sve redje spremam gurmanske sarme kako prolazi leto za letom Gospodnjim, a prelazim na zdravije i laganije sarmice kao sto su ove:

Potrebno je:

vinov list-40-50kom

500gr mlevenog belog pileceg mesa

1 glavica crnog luka

biber, so

soljica pirinca

Uprziti na ulju sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodati meso, zacine po ukusu i pirinac.

Zaviti sarmice i odozgo pokriti vinovim listovima. Ako imam dva reda sarmica, stavim i tanjiric preko jih, pre nego sto ih poklopim. Kuvati 45-60 min. Nema zaprske. Lepo je sa pavlakom ili kiselim mlekom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna baklava bez kora

Posna pita sa visnjama i grizom

Vocni kolac sa jagodama ili malinama