Pikantni rizoto sa heljdom

Vec smo videle da su testa sa heljdinim brasnom izvrsna, ali i zrno heljde , samo po sebi je vrlo zdravo i treba ga koristiti u ishrani.

Potrebno je :
150 g pirinca
100 g heljde u zrnu
1 glavica crnog luka
1/2 l govedjeg bujona
ulje
biber
100 ml soja sosa
persun

Uprziti na ulju sitno iseckani crni luk.
Dodati oprani pirinac i ocedjenu heljdu i posle par minuta przenja sipati  bujon.

Ostaviti da se kuva dok pirinac i heljda ne omeksaju. Ja sam morala da dodam malo vode.
Zatim dodati  biber, soja sos i persun.

Ovakvo jelo moze biti glavno jelo u toku posta, a ja sam ga sluzila kao prilog uz pohovane svinjske snicle.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna baklava bez kora

Posna pita sa visnjama i grizom

Vocni kolac sa jagodama ili malinama