Pizza sa pletenim pokrivacem
Prvi cilj mi je bio da isprobam pletenje, moglo se to i sa nekom lisnatom pogacom, ali jela nam se pizza, pa sam pravila ovako :)
Sastojci :
400 g brasna
20 g svezeg kvasca
250 ml mleka
30 ml ulja
1 kasicica soli
1 kasicica secera
materijal za nadev koji volite
1 jaje za premazivanje
Dakle, akcenat nije na pizzi, nego na njenom pokrivacu.
Zamesiti testo tako sto u sredinu brsna namrvite kvasac, preko stavite jednu kasicicu secera, a po ivicama brasna jednu ravnu kasicicu soli, a onda dolivate mlako mleko i na kraju ulje.
Pokriti testo i ostaviti da naraste.
Kad testo naraste, podeliti ga na dva dela.
Od jednog dela napraviti podlogu za pizzu precnika oko 28 cm za okruglu tepsiju istog precnika i staviti je u tepaiju na papir za pecenje.
Od drugog dela napraviti kruh iste velicine i zaseci ga kao na slici.
Sad, gledano od sredine, uzeti drugu petlju, provuci ispod prve, pa uzeti trecu i provuci ispod druge i tako redom.
Kad zavrsite pletenje, prebacite u tepsiju preko nadeva.
Ja sam za nadev koristila kecap, rendanu pilecu salamu, sir, rendani kackavalj, sampinjone i origano, a vi mozete sta se vama svidi.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni, a pizzu premazati umucenim jajetom.
Kad se rerna zagreje, peci 20-ak minuta.
Postupak za pletenje sam ucila odavde :
http://www.youtube.com/
Zelim ovom prilikom i da zahvalim Mubi koja vodi grupu Ostala je samo slika, koja nas sve podrzava da usavrsavamo "igranje sa testom" , kako to ona zove :)
Коментари
Постави коментар