Paprikas sa suvim kostima i noklicama
Ekonomican i brz rucak, najednostavnija verzija noklica .
Potrebno je :
300-500 g suvih kostiju
1 solja (oko 300 ml) paradajza iz flase od zimnice
1 glavica crnog luka
1 veci krompir
1 sargarepa
ulje, brasno i slatka i ljuta tucana paprika za zaprsku
Za noklice :
200 g brasna
1 jaje
malo soli i na vrh noza praska za pecivo
malo vode (oko 100 ml)
Suve kosti posebno prokuvati da izadje suvusna masnoca i so.
U serpi na ulju proprziti sitno iseckan crni luk, pa dodati 2 kasike brasna, malo uprziti, skloniti sa vatre i dodati po jednu kasicicu slatke i ljute paprike. Dobro izmesati i naliti mlakom vodom.
Vratiti na vatru, pa staviti suve kosti , paradajz, sargarepu isecenu na kolutice i krompir isecen na kockice.
Posle pola sata kuvanja, dodati noklice.
A noklice cete zamesiti ovako:
Od brasna, jajeta, soli , praska za pecivo i vode zamesiti cvrsce testo, pokriti i ostaviti da odstoji pola sata.
Kasicicom vaditi testo i spustati u paprikas ( kao kad radite sa knedlama ).
Kuvaju se oko 10-15 minuta.
Potrebno je :
300-500 g suvih kostiju
1 solja (oko 300 ml) paradajza iz flase od zimnice
1 glavica crnog luka
1 veci krompir
1 sargarepa
ulje, brasno i slatka i ljuta tucana paprika za zaprsku
Za noklice :
200 g brasna
1 jaje
malo soli i na vrh noza praska za pecivo
malo vode (oko 100 ml)
Suve kosti posebno prokuvati da izadje suvusna masnoca i so.
U serpi na ulju proprziti sitno iseckan crni luk, pa dodati 2 kasike brasna, malo uprziti, skloniti sa vatre i dodati po jednu kasicicu slatke i ljute paprike. Dobro izmesati i naliti mlakom vodom.
Vratiti na vatru, pa staviti suve kosti , paradajz, sargarepu isecenu na kolutice i krompir isecen na kockice.
Posle pola sata kuvanja, dodati noklice.
A noklice cete zamesiti ovako:
Od brasna, jajeta, soli , praska za pecivo i vode zamesiti cvrsce testo, pokriti i ostaviti da odstoji pola sata.
Kasicicom vaditi testo i spustati u paprikas ( kao kad radite sa knedlama ).
Kuvaju se oko 10-15 minuta.
Коментари
Постави коментар