Kuvane cufte u belom sosu
Gledala sam Lepog Brku, ali on je u cufte stavljao i sardinu, sto se meni nikako ne svidja. Cufte sam pravila po mome, a ideja za kuvanje i sos je Brkina
Potrebno je:
500 g mesanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
1 deblje parce starog hleba
1 jaje
so, biber, suvi zacin, mlevena paprika, satka i ljuta
1.5 l govedje supe d kocke za supu
Za sos :
2 kasike margarina
2 kasike brasna
sok od jednog limuna
1/2 l supe u kojoj su se kuvale cufte
Crni i beli luk izblendirati u blenderu i dodati mlevenom mesu.
Hleb natopiti u hladnoj vodi, pa ga rukama dobro iscediti i izmrviti na mleveno meso. Dodati sve zacine i dobro umesiti.
Praviti cufte zeljene velicine.
Spustati ih u kipucu supu i kuvati 10-ak minuta.
Za sos otopiti margarin, dodati brasno, malo ga uprziti pa postepeno doliti oko pola litre supe uz stalno mesanje.
Kuvati nekoliko minuta.
Ovako kuvane cufte bile su odlicnog ukusa, a pored sosa, uz njih sam spremala pire krompir i sveze sampinjone przene na ulju, sa malo crnog luka i zacina.
Коментари
Постави коментар