Krem corba sa sampinjonima

Brza corbica, zgodna za ove vrucine, ne morate dugo da je kuvate.
 
Sastojci:
300 g pečuraka
mala glavica crnog luka
litar supe
40 g putera
30 g brašna
biber, so, peršunov list
šolja kisele pavlake
pola limuna


Priprema:
Sitno iseckan crni luk dinstati sa sa mlevenim šampinjonima na puteru. Posuti brašnom i brzo pržiti, a zatim dolitu supu. Kada proključa, dodati so, biber i sok od limuna. Čorbu začiniti pavlakom i posuti sitno seckanim peršunovim listom.



Nisam imala limun u kuci, pa sam stavila kasiku domaceg jabukovog sirca i nisam koristila puter, vec ulje.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna baklava bez kora

Posna pita sa visnjama i grizom

Vocni kolac sa jagodama ili malinama