Krem corba sa sampinjonima
Brza corbica, zgodna za ove vrucine, ne morate dugo da je kuvate.
Sastojci:
300 g pečuraka
mala glavica crnog luka
litar supe
40 g putera
30 g brašna
biber, so, peršunov list
šolja kisele pavlake
pola limuna
Priprema:
Sitno iseckan crni luk dinstati sa sa mlevenim šampinjonima na puteru. Posuti brašnom i brzo pržiti, a zatim dolitu supu. Kada proključa, dodati so, biber i sok od limuna. Čorbu začiniti pavlakom i posuti sitno seckanim peršunovim listom.
Nisam imala limun u kuci, pa sam stavila kasiku domaceg jabukovog sirca i nisam koristila puter, vec ulje.
Prijatno!
Sastojci:
300 g pečuraka
mala glavica crnog luka
litar supe
40 g putera
30 g brašna
biber, so, peršunov list
šolja kisele pavlake
pola limuna
Priprema:
Sitno iseckan crni luk dinstati sa sa mlevenim šampinjonima na puteru. Posuti brašnom i brzo pržiti, a zatim dolitu supu. Kada proključa, dodati so, biber i sok od limuna. Čorbu začiniti pavlakom i posuti sitno seckanim peršunovim listom.
Nisam imala limun u kuci, pa sam stavila kasiku domaceg jabukovog sirca i nisam koristila puter, vec ulje.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар