Sarena salata
Ranijih godina sam je pravila, ove nisam, jos ne znam ni da li cu .
U svakom slucaju, neko je pitao za recept, pa evo da postavim svoj:
2 kg krasravcica
2 kg zelenog paradajza
2 kg sargarepe
2 kg paprike
400 ml ulja
250 g soli
250 g secera
1 jelovsku kasika esencije
1 kasikica konzervansa
Povrce iseci na kolutove i preliti sa litrom hladne vode.
Zatim dodati ulje, so i secer. Esenciju sipajte pola.
Sve dobro promesati i probati. Onda dodati jos soli i esencije, (ali ne vise od jos jedne kasike), ako nije dovoljno kiselo i slano. Sargarepu mozete prokuvati 2-3 kljuca, ali to nije nepophodno.
Pokriti i ostaviti da prenoci.
Sutradan ponovo dobro promesati, pa stavljati u tegle, zatvarati plasticnim resetkicama i poklapati. Tecnost mora da bude malo iznad resetkica.
Ostaviti gde vam i ostala zimnica stoji .
Za protivnike esencije i konzervansa, znam za recept gde se salata zaliva mesavinom vocnog sirceta, secera i soli, ali to nisam probala.
U svakom slucaju, neko je pitao za recept, pa evo da postavim svoj:
2 kg krasravcica
2 kg zelenog paradajza
2 kg sargarepe
2 kg paprike
400 ml ulja
250 g soli
250 g secera
1 jelovsku kasika esencije
1 kasikica konzervansa
Povrce iseci na kolutove i preliti sa litrom hladne vode.
Zatim dodati ulje, so i secer. Esenciju sipajte pola.
Sve dobro promesati i probati. Onda dodati jos soli i esencije, (ali ne vise od jos jedne kasike), ako nije dovoljno kiselo i slano. Sargarepu mozete prokuvati 2-3 kljuca, ali to nije nepophodno.
Pokriti i ostaviti da prenoci.
Sutradan ponovo dobro promesati, pa stavljati u tegle, zatvarati plasticnim resetkicama i poklapati. Tecnost mora da bude malo iznad resetkica.
Ostaviti gde vam i ostala zimnica stoji .
Za protivnike esencije i konzervansa, znam za recept gde se salata zaliva mesavinom vocnog sirceta, secera i soli, ali to nisam probala.
Коментари
Постави коментар