Jos jedna lepa, meka i ukusna posna pogaca. Sastojci : 700 g brasna 30 g svezeg kvasca 1 kasicica secera 500 ml mlake vode (ili sojinog mleka ) 50 ml ulja 2 kasicice soli margarin ( oko 100 g ) U brasnu napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, staviti preko njega secer, pa zamesiti testo sa mlakom vodom i ostalim sastojcima, osim margarina. Kad dobijete glatko testo, pokriti ga i ostaviti da naraste. Kad testo naraste, premesiti ga i podeliti na 4 loptice. Svaki krug rastanjiti sto tanje mozete. Prvi staviti na papir za pecenje. Premazati topljenim margarinom, stavljati jedan na drugi, zadnji se ne premazuje. Obeleziti na sredini krug nekom casom, pa zaseci na 4 dela. Zatim na osam delova. I na kraju, zaseci na ukupno 16 delova. E, sada, svaka dva kraka mozete uvrteti u spiralu, pa svaku spiralu u krug, sto je jednostavnije. A ako zelite da budete precizni kao ja i da vam sve bude pod konac, onda radite ovako. Jedan krak prebaciti preko susednog. Tako uradi
Коментари
Постави коментар