Punjene paprike



Ne mogu nikad da se opredelim, koje su mi lepse,paprike sa venca ili sveze paprike za punjenje.


Potrebno je:


15-ak svezih paprika za punjenje

500 g mesanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

zacini : so, biber, suvi zacin

1 mala soljica pirinca (one male za crnu kafu)

mlevena crvena paprika

1 jaje

1 veci paradajz

ulje

2-3 cesnja belog luka


Crni luk sitno naseckati i uprziti. Dodati mleveno meso i prziti dok ne izgubi crvenu boju. Zatim dodati zacine po ukusu i jednu kasicicu crvene mlevene paprike.Promesati, pa dodati ( opran) pirinac. Malo proprziti, pa skloniti sa vatre. Dodati jedno sveze jaje i dobro promesati.

Puniti paprike i zatvarati ih paradajzom.

Poredjati ih u serpu, ne sme biti praznog prostora, dodati ono sto vam je ostalo od paradajza preko paprika, naliti vodom (ja uvek sipam malo vode u serpu gde je bio fil, pa time nalijem) da ogreznu i kuvati oko jedan sat poklopljene ili blago odklopljene ako nemate rupicu na poklopcu. Po potrebi dolivati mlaku vodu.

Posle jednog sata, napraviti zaprsku od malo ulja, sitno iseckanog belog luka i mlevene paprike. Papriku uvek dodajte kad sklonite zaprsku sa vatre. Preliti paprike i staviti u rernu na 200-220 st. da se zapeku.


Paprike ne morate zaprzavati, a ne morate ih stavljati ni u rernu, stvar vaseg ukusa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral