Belac sa jagodama
Kolac sam vec ranije pravila po receptu sa linka: http://
Potrebno je:
1 solja jogurta (250 ml)
1 solja slatke pavlake
1 solja mleka
1 solja ulja
1 solja secera
1 solja griza
1 prasak za pecivo
100 g bele cokolade
Za preliv:
jos 100 g bele cokolade
100 ml mleka
50 ml ulja
Za slag:
100 g slaga
100 ml kisele vode
2-3 kasike kisele pavlake
nekoliko jagoda za slag i ukrasavanje
Rucnom mutilicom umutiti jogurt, slatku pavlaku i mleko. Dodati secer i opet umutiti. Dodati griz, brasno pomesano sa praskom za pecivo i ulje i opet umutiti. Dodati topljenu cokoladu i dobro sjediniti.
Peci u plehu 18 x 26 na 200 stepeni oko 35 minuta.
Jos vruc kolac preliti prelivom od cokolade, mleka i ulja koje ste otopili na vatri.
Umutiti slag sa kiselom vodom, pavlakom i jagodama i staviti preko ohladjenog kolaca.
Originalni kolac je bez slaga i takodje je veoma ukusan.
Коментари
Постави коментар