Kroasani sa sirom
Mesila sam kroasane po mnogim receptima, ali je ovo prvi recept po kome sam pravila i po meni i najbolji.
Potrebno je:
700gr mekog belog psenicnog brasna
40gr svezeg kvasca
1 casa jogurta, 200ml
1 casa mleka, 200ml
1 kasicica secera
2 kasicice soli
2 jaja
3 kasike ulja
1 margarin
1 jaje za premazivanje
susam ili kim za posipanje
sir za filovanje
Podmesiti kvasac sa mlakim mlekom, kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, solju,j ogurtom, jaj
Testo podeliti na 16 jufkica. Svaku jufkicu razviti precnika otprilike 25cm, premazati omeksalim margarinom i stavljati jednu preko druge, dva puta po osam komada. Od dva dobijena testa razviti sto vecu i tanju koru i svaki deo iseci na 16 kiflica. Filovati sirom.
Staviti u dva pleha po 16 komada kroasana i cekati da nadodju, otprilike sat vremena. Kad narastu, premazati umucenim jajetom i posipati susamom ili kimom.
Peci u zagrejanoj rerni na 200step., 20-30 min.
Коментари
Постави коментар