Letnji djuvec bez mesa
1 glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
3-4 krompira srednje velicine
1-2 sargarepice
1 tikvica
1 sveza paprika
400 g sampinjona
1 zelena ljuta papricica
1-2 sveza paradajza ( ja stavljam jos uvek paradajz iz flase od zimnice)
1 solja graska
1 soljica (za crnu kafu) pirinca
Od zacina: so, biber, suvi zacin, origano, slatka i ljuta mlevena i tucana paprika, djumbir u prahu i kari u prahu
1 jaje i malo kisele pavlake, 2-3 kasike za preliv.
Iseckati glavicu crnog luka i proprziti na ulju, dodati sargarepu isecenu na kolutove, papriku i papricicu, krompir i tikvicu na kockice, sampinjone na listice , paradajz i beli luk.
Kad uvri voda od povrca dodati pirinac i zacine u kolicini po ukusu, samo cu reci da kari i djumbir stavim po pola kasicice, a ostale zacine po jednu ravnu kasicicu.
Naliti sa pola litre supe od neke kocke (bujona) ili vode.
Odozgo preliti sa jajetom umucenim sa malo pavlake i zapeci u rerni na 220 stepeni, oko 45 minuta , mozda i krace.
Uzivajte !
Коментари
Постави коментар