Letnja musaka
Nisam znala kako drugacije da nazovem ovo jelo koje je inace spremao moj muz u pokusaju da to bude neko jelo koje je jeo u Rusiji, sa puno povrca, a trcis, trcis, pa naidjes na komadic mesa :) Kolicine su proizvoljne.
Potrebno je:
tikvica
plavi paradajz
sampinjoni
krompir
sargarepa
paprika
crni luk
beli luk
od zacina slatka mlevena paprika, ljuta tucana paprika, so, biber, djumbir i origano
rum
suva kobasica
slanina
paradajz
Luk iseci na reznjeve, a povrce na stapice.
U pouljeni pleh nasuti promesano i zacinjeno povrce i dodati malo neke suve kobasice i malo slaninice. Naliti vodom da ogrezne i dodati malo ruma.
Peci na 200 stepeni dok povrce ne omeksa, a onda preliti jajima umucenim sa kiselom pavlakom i pokriti kolutovima paradajza.
Vratiti u renu i zapeci.
Коментари
Постави коментар