Sladoled
Recept
je od Marije Curcic, videla sam ga na grupi Domacice i pravila, vrlo
sam zadovoljna, dobila sam skoro punu kadicu od 2 kg, ukusan je, te ga
preporucujem.
Potrebno je:
8 jaja (ja stavila 7)
400 g secera
400 g slaga
400 ml mleka
4 casa kisele pavlake
200 g cokolade
U jednoj posudi umutiti jaja i secer, a u drugoj slag sa hladnim mlekom. Posude ostaviti u zamrzivac na 2 sata, izvaditi, spojiti i dodati kiselu pavlaku. Ja sam stavila 200 g topljene cokolade, a mozete masu podeliti na 2 ili 3 dela, pa dodati i neko voce po ukusu. Nisam se izricito pridrzavala recepta sto se tice kolicine slaga i pavlake, stavila sam manje, sto nije uticalo na ukus.
Da naglasim, posto je letnji period i mnogi zaziru od upotrebe svezih jaja, mozete jaja i secer skuvati na pari. Ja sam koristila sveza.
Uzivajte !
Potrebno je:
8 jaja (ja stavila 7)
400 g secera
400 g slaga
400 ml mleka
4 casa kisele pavlake
200 g cokolade
U jednoj posudi umutiti jaja i secer, a u drugoj slag sa hladnim mlekom. Posude ostaviti u zamrzivac na 2 sata, izvaditi, spojiti i dodati kiselu pavlaku. Ja sam stavila 200 g topljene cokolade, a mozete masu podeliti na 2 ili 3 dela, pa dodati i neko voce po ukusu. Nisam se izricito pridrzavala recepta sto se tice kolicine slaga i pavlake, stavila sam manje, sto nije uticalo na ukus.
Da naglasim, posto je letnji period i mnogi zaziru od upotrebe svezih jaja, mozete jaja i secer skuvati na pari. Ja sam koristila sveza.
Uzivajte !
Коментари
Постави коментар