Vekna sa sirom i sunkom
Recept sam "otkrila" u casopisu "Dobra hrana", isprobala sa malim izmenama i preporucujem ga, odlicna pita.
Potrebno je :
500 g kora za pitu
Za premazivanje kora:
2 belanca
400 ml jogurta
200 ml ulja
200 g brasna
1 prasak za pecivo
Za fil:
400 g sitnog sira
200 g praske sunke
2 zumanca
Belanca lagano umutiti viljuskom, pa dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo, jogurt i ulje. Dobro izmesati da se dobije glatka masa.
Za fil izmesati sir, zumanca i sunku iseckanu na kockice.
Od kora treba napraviti 2 rolata, pa ih brojcano podeliti na 2 dela. Ako su vam kore tanje, svaku drugu premazivati , a ako su deblje, onda svaku.
Preko poslednje premazane kore rasporediti polovinu fila i uviti u rolat.
Na isti nacin oblikovati jos jednu veknu.
Ostaviti malo premaza i premazati rolate odozgo. Ja sam posipala i lanenim semenom.
Peci na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Potrebno je :
500 g kora za pitu
Za premazivanje kora:
2 belanca
400 ml jogurta
200 ml ulja
200 g brasna
1 prasak za pecivo
Za fil:
400 g sitnog sira
200 g praske sunke
2 zumanca
Belanca lagano umutiti viljuskom, pa dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo, jogurt i ulje. Dobro izmesati da se dobije glatka masa.
Za fil izmesati sir, zumanca i sunku iseckanu na kockice.
Od kora treba napraviti 2 rolata, pa ih brojcano podeliti na 2 dela. Ako su vam kore tanje, svaku drugu premazivati , a ako su deblje, onda svaku.
Preko poslednje premazane kore rasporediti polovinu fila i uviti u rolat.
Na isti nacin oblikovati jos jednu veknu.
Ostaviti malo premaza i premazati rolate odozgo. Ja sam posipala i lanenim semenom.
Peci na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар