Slatki kolac od tikvica sa ukusom kafe
Sastojci :
4 jaja
1 casa (200 ml) ulja
1 casa kiselog mleka
200 g griza
1 kesica praska za pecivo
2 kasike brasna
oko 700 g cedjenih narendanih tikvica
1 casa secera
1 kasika kakaa
1 kasika kafe
Za preliv:
200 g secera
200 ml vode
1 kesica vanilin secera
Umutiti rucno 4 jaja, dodati sve ostale sastojke osim tikvica, dobro izmesati, pa onda dodati i tikvice.
Ja sam se malo igrala, ostavila sam deo testa bez kakaa i kafe, pa sipala naizmenicno u tepsiju kao kod zebra kolaca, ali efekat i nije bio nesto vidljiv, mozda zbog tikvica i preliva.
Pekla sam u okrugloj tepsiji, pouljenoj i pobrasnjenoj, na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Preliv kuvati da vri oko 3-5 minuta.
Prijatno!
4 jaja
1 casa (200 ml) ulja
1 casa kiselog mleka
200 g griza
1 kesica praska za pecivo
2 kasike brasna
oko 700 g cedjenih narendanih tikvica
1 casa secera
1 kasika kakaa
1 kasika kafe
Za preliv:
200 g secera
200 ml vode
1 kesica vanilin secera
Umutiti rucno 4 jaja, dodati sve ostale sastojke osim tikvica, dobro izmesati, pa onda dodati i tikvice.
Ja sam se malo igrala, ostavila sam deo testa bez kakaa i kafe, pa sipala naizmenicno u tepsiju kao kod zebra kolaca, ali efekat i nije bio nesto vidljiv, mozda zbog tikvica i preliva.
Pekla sam u okrugloj tepsiji, pouljenoj i pobrasnjenoj, na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Vruc kolac preliti hladnim prelivom ili obrnuto.
Preliv kuvati da vri oko 3-5 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар