Makedonska pogaca
Moje delo po receptu Natalije Naje Aleksic, FB prijateljice.
Potrebno je:
2 jaja
1 solja (za belu kafu) kukuruznog brasna
1/2 solje belog psenicnog brasna
1/2 solje integralnog brasna
1/2 solje jecmenog brasna
1 kasicica soli
1 prasak za pecivo
1 casa jogurta
1/2 case mleka
1/2 case ulja
malo sitnog sira i 2 jaja za preliv
Umutiti jaja rucnom mutilicom, dodati suve sastojke i promesati, dodati mokre sastojke i dobro izmesati da se smesa izjednaci.
Sipati smesu u pouljenu tepsiju r 28 i ukljuciti rernu na 200 st. Pre pecenja staviti preliv od umucenih jaja i sira. Po zelji posipati lanenim semenom.
Peci oko 35 minuta.
Prijatno!
Potrebno je:
2 jaja
1 solja (za belu kafu) kukuruznog brasna
1/2 solje belog psenicnog brasna
1/2 solje integralnog brasna
1/2 solje jecmenog brasna
1 kasicica soli
1 prasak za pecivo
1 casa jogurta
1/2 case mleka
1/2 case ulja
malo sitnog sira i 2 jaja za preliv
Umutiti jaja rucnom mutilicom, dodati suve sastojke i promesati, dodati mokre sastojke i dobro izmesati da se smesa izjednaci.
Sipati smesu u pouljenu tepsiju r 28 i ukljuciti rernu na 200 st. Pre pecenja staviti preliv od umucenih jaja i sira. Po zelji posipati lanenim semenom.
Peci oko 35 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар