Makedonska pogaca

Moje delo po receptu Natalije Naje Aleksic, FB prijateljice.


Potrebno je:

2 jaja

1 solja (za belu kafu) kukuruznog brasna

1/2 solje belog psenicnog brasna

1/2 solje integralnog brasna

1/2 solje jecmenog brasna

1 kasicica soli

1 prasak za pecivo

1 casa jogurta

1/2 case mleka

1/2 case ulja

malo sitnog sira i 2 jaja za preliv


 
Umutiti jaja rucnom mutilicom, dodati suve sastojke i promesati, dodati mokre sastojke i dobro izmesati da se smesa izjednaci.

Sipati smesu u pouljenu tepsiju r 28 i ukljuciti rernu na 200 st. Pre pecenja staviti preliv od umucenih jaja i sira. Po zelji posipati lanenim semenom.

Peci oko 35 minuta.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral