Čoko pusla torta
Sa malim zakasnjenjem, ovo je bila moja Uskrsnja torta. Preporucujem je ljubiteljima cokoladne i puslica torte, jer sam kombinovala dva recepta i rezultat je bio neocekivano dobar. U torti nema ni kasike brasna, a vecim delom sam koristila zuti secer.
Sastojci za tamne kore :
10 belanaca
10 kasika zutog secera
250 g pecenih mlevenih oraha , a moze i lesnika
Sastojci za bele kore :
6 belanaca
360 g secera
2 kasicice vinskog sirceta
Sastojci za fil :
16 zumanaca
16 kasika zutog secera
250 g tamne cokolade
250 g putera
I jos 200 ml slatke pavlake za premazivanje torte.
Orahe kratko prepeci u rerni. Zatim ih samleti. 10 belanaca mutiti u cvrst sneg, a zatim postepeno dodati zuti secer neprekidno muteci mikserom. U belanca dodati orahe i dobro izmesati varjacom.
Izruciti masu u kalup za pecenje precnika 26 cm, na papir za pecenje. Peci na 200 stepeni oko 45 minuta. Peceni patispanj ostaviti da se ohladi, a zatim iseci na tri kore. Ako imate strpljenja, podelite masu na tri dela i svaku koru pecite posebno, tako je uvek bolje.
Za bele kore umutiti dva puta po tri belanca sa po 180 g secera. Kad dobijete cvrstu masu, dodati po jednu kasicicu sirceta. Korice peci na papiru za pecenje u kalupu precnika 26 cm, na 150 stepeni po sat vremena.
Za fil kratko umutiti zumanca sa zutim secerom, kuvati na pari uz mesanje dok se masa ne zgusne, a onda dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne rastopi. Puter umutiti, pa dodati u ohladjeni fil i izmiksati.
Filovati na sledeci nacin : braon kora, fil, bela kora, fil, braon kora, fil, bela kora, fil, braon kora.
Tortu premazati umucenom slatkom pavlakom.
Sastojci za tamne kore :
10 belanaca
10 kasika zutog secera
250 g pecenih mlevenih oraha , a moze i lesnika
Sastojci za bele kore :
6 belanaca
360 g secera
2 kasicice vinskog sirceta
Sastojci za fil :
16 zumanaca
16 kasika zutog secera
250 g tamne cokolade
250 g putera
I jos 200 ml slatke pavlake za premazivanje torte.
Orahe kratko prepeci u rerni. Zatim ih samleti. 10 belanaca mutiti u cvrst sneg, a zatim postepeno dodati zuti secer neprekidno muteci mikserom. U belanca dodati orahe i dobro izmesati varjacom.
Izruciti masu u kalup za pecenje precnika 26 cm, na papir za pecenje. Peci na 200 stepeni oko 45 minuta. Peceni patispanj ostaviti da se ohladi, a zatim iseci na tri kore. Ako imate strpljenja, podelite masu na tri dela i svaku koru pecite posebno, tako je uvek bolje.
Za bele kore umutiti dva puta po tri belanca sa po 180 g secera. Kad dobijete cvrstu masu, dodati po jednu kasicicu sirceta. Korice peci na papiru za pecenje u kalupu precnika 26 cm, na 150 stepeni po sat vremena.
Za fil kratko umutiti zumanca sa zutim secerom, kuvati na pari uz mesanje dok se masa ne zgusne, a onda dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne rastopi. Puter umutiti, pa dodati u ohladjeni fil i izmiksati.
Filovati na sledeci nacin : braon kora, fil, bela kora, fil, braon kora, fil, bela kora, fil, braon kora.
Tortu premazati umucenom slatkom pavlakom.
Коментари
Постави коментар