Teletina sa pecurkama


Recept je iz vremena kad smo ih sekli iz dnevnih novina :)

Potrebno je:

600 g teletine

ulje

brasno

2 dl belog vina

vezica korenastog povrca ( celer, paskanat, persun i sargarepa )

300 g sampinjona

100 g maslaca

so, biber, persun

1 glavica crnog luka


Meso oprati u komadu, a zatim iseci na kocke, posoliti, lagano uvaljati u brasno i proprziti na vrelom ulju.

Izvaditi meso i na istom ulju proprziti sitno iseckan crni luk, pa dodati korenasto povrce seceno na krugove. Kratko proprziti, dodati jednu ravnu kasiku brasna, vratiti meso, naliti belim vinom i prema potrebi dodati vode. Dodati biber i dinstati dok meso i povrce ne omeksaju ( oko 1 sat). Po potrebi doliti malo mlake vode.

Meso izvaditi, a povrce propasirati. To sad radim sa stapnim mikserom. Ponovo pomesati meso i sos i dodati pecurke prethodno isecene na listice i dinstane na maslacu dok njihova tecnost ne ispari.

Sve zajedno prokuvati i na kraju obilno posuti sitno seckanim persunom.

Za ovaj recept mozete koristiti i mladu junetinu i margarin umesto maslaca.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral