Musaka sa krompirom i mlevenim mesom


Klasican recept za musaku, samo sam smanjila kolicinu krompira.

Potrebno je:

oko 500 g krompira

500 g mesanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

ulje

so, biber, origano, mlevena crvena paprika, suvi zacin

1 jaje

mleko



Glavicu luka naseckati i upziti na ulju. Da ne bi bilo suza, glavica luka neka odstoji u hladnoj vodi, a ako nemate vremena, naizmenico ispod slavine, hladna-vruca voda .
Kad se luk uprzi, dodati mleveno meso i prziti dok ne izgubi crvenu boju. Dodati zacine (kolicina po ukusu), ja stavljam jednu kasicicu soli, jedbu kasicicu suvog zacina, na vrh noza bibera i po jednu kasicicu origana i mlevene paprike.

Krompir ocistiti i izrezati na tanke kolutove.

U sud u koji cete spremati musaku, na pouljeno dno poredjati krompir, da malo naleze jedan na drugi.

Sipati mleveno meso preko njega.

Odozgo pokriti krompirom.

Umutiti jaje u jelovskom tanjiru i sipati mleko , malo manje od ivice tanjira.

Preliti musaku.

Peci u rerni na 200 st. oko 45 min. ili dok ne uvri tecnost i ne dobije lepu pokoricu i boju.

Nije tesko, prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral