Corbast pasulj sa suvim rebrima

Pasulj je jelo koje se cesto jede u nasoj kuci. Spremam ga na vise nacina, a ovo je jedna od verzija.
 
Potrebno je:

500 g belog pasulja

1 glavica crnog luka

4-5 parceta suvih kostiju ili rebaraca

1 ljuta papricica (ako volite)

2 cesnja belog luka

so, biber, suvi zacin

ulje

1-2 kasike brasna

1 kasicica slatke mlevene paprike

1 kasicica ljute tucane paprike


Pasulj uvece isprati, naliti vodom i ostaviti preko noci da odstoji.


Sutradan ocediti od vode u kojoj je stajao, naliti drugom vodom i staviti da provri. Kad provri, ocediti od te vode i opet naliti vodom i kuvati.

Crni luk naseckati sitno i dodati u pasulj kad provri.

Dodati i suve kosti koje ste pre toga oprali i koje su odstajale u hladnoj vodi.

Ovako pripremljen pasulj se brzo kuva, oko sat vremena.

Na polovini kuvanja dodajte zacine.

Pred kraj kuvanja napraviti zaprsku od 1-2 kasike brasna, sitno naseckanog belog luka, crvene slatke mlevene paprike i ljute tucane paprike. Zaprsku spremam tako sto u mali tiganj zagrejem malo ulja, dodam brasno i kad pocne da se przi dodam i beli luk. Kad porumeni, sklonim sa vatre i dodam mlevenu papriku.

Naliti zaprsku u pasulj i kuvati ga otklopljen jos 10-ak minuta.

Zaprsku za corbast pasulj mozete praviti i bez brasna.

Uzivajte!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral