Pljeskavice od rostiljskog mesa

Opet mi sa juga Srbije , poznati smo po izvrsnom rostiljskom mesu od koga je lako napraviti dobre pljeskavice. Recept dobar za mlade domacice i zaposlene zene.

Potrebno je:

500 g rostiljskog mesa

1 mala glavica crnog luka ili 1 struk mladog crnog luka

1 malo parce kackavalja (20-30 g)

ljuta tucana crvena paprika(ako volite)

Crni luk sitno iseckati i dodati u meso. Narendati kackavalj na krupno, dodati papriku ako volite i meso dobro izraditi rukama. Ostaviti malo da odstoji. Podeliti na 8 dela i oblikovati pljeskavice.

Mozete ih peci, naravno, na rostilju, a mozete ih i prziti na rostiljskom tiganju ili u nekom drugom kvalitetnom tiganju, bez mnogo masnoce.

A sto su dobre u tortiljama!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral