Bozicne zvezde

Na 24 kitchen ih prave od gotovog lisnatog testa, a ja sam za mene i za vas spremila od domaceg testa :)


Potrebno je :

500 g brasna

25 g svezeg kvasca

150 ml mleka

150 ml jogurta

2-3 kasike ulja

1 jaje

1 kasicica secera

i jos za premazivanje jedno jaje, prah secer za posipanje, pekmez za fil i parce margarina ( oko 50 g) za premazivanje


Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.

Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, jogurtom, jajetom i uljem.

Mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od ruku, a onda pokriti da naraste.

Kad testo naraste, premesiti i podeliti na 4 jufke.

Svaku jufku razviti u krug, premazati topljenim margarinom i stavljati jednu na drugu, a cetvrtu ne premazivati.

Testo razviti u obliku kvadrat debljine oko 1 cm.

Seci kvadrate, nisam merila dimenzije.

Svaki kvadrat zaseci od ivice prema centru, ali ne do kraja.



Na sredinu stavljati po kasiku nekog cvrstog pekmeza.



Svaki drugi ugao presaviti preko sredine.



Redjati zvezde na papir za pecenje i ostaviti ih da jos malo narastu, pa pre pecenja premazati umucenim jajetom.



Peci u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za posluzivanje posipati prah secerom.



Ne znam da li su i sutradan meke, mesila sam od pola kile brasna i odmah su bile pojedene :)



Prijatno !


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral