Sampita


Nije kao u nasoj gradskoj poslasticari, ali moze da prodje. Recept sam uzela iz casopisa Kremasti kolaci, ali sam ga u nekim sitnicama izmenila.

Potrebno je:

440 g secera

5 jaja

4 kasike mekog brasna

kasika ulja

3dl slatke pavlake

prah secer za posipanje

Za koru umutiti 1 jaje i 4 zumanca sa 40g secera, dodati 4 ravne kasike brasna i kasiku ulja. Masu izliti u pleh od sporeta na papir za pecenje. Debljina testa treba da bude oko pola santimetra. Moj pleh je dimenzija 38x30, ali mi je korica bila pretanka. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Pecenu koru podeliti na dva dela. Jednu ostaviti celu, a drugu iseci na kvadrate.


Za sam :

Od 200g secera i 1,5dl vode skuvati gust sirup. Umutiti cvrst sneg od belanaca i preostalih 200gr secera. U umuceni sneg lagano dodavati vruc sirup. Mutiti dok se masa ne prohladi, pa dodati umucenu slatku pavlaku i lagano izmesati.

Na celu koru naneti sam. Preko sama poredjati isecene kvadrate od druge kore. Ostaviti u frizider da se stegne. Za sluzenje posuti prah secerom.

Moj zakljucak : treba praviti duplu meru ovog recepta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral