Domaci mlecni hleb za post na vodi
Jos jedan u nizu...
Nisam oblikovala veknu, pekla sam ga na starinski nacin i oblik, kako je moja baba radila...
Sastojci :
700 g brasna
35 g svezeg kvasca
oko 500 ml mlakog sojinog mleka
1 kasicica secera
2 kasicice soli
Kvasac izmrviti u udubljenje u sredini brasna i zamesiti testo sa mlakim mlekom i ostalim sastojcima.
Mesiti testo dok ne prestane da se lepi za ruke, pokriti ga i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premesiti ga, pa ga oblikovati rukama ili oklagijom u krug i staviti u tepsiju r-28 cm na papir za pecenje. Pokriti i ostaviti da naraste.
Pre pecenja izbockati viljuskom i premazati sojinim mlekom.
Peci na 200 stepeni oko 45 minuta.
Nisam oblikovala veknu, pekla sam ga na starinski nacin i oblik, kako je moja baba radila...
Sastojci :
700 g brasna
35 g svezeg kvasca
oko 500 ml mlakog sojinog mleka
1 kasicica secera
2 kasicice soli
Kvasac izmrviti u udubljenje u sredini brasna i zamesiti testo sa mlakim mlekom i ostalim sastojcima.
Mesiti testo dok ne prestane da se lepi za ruke, pokriti ga i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premesiti ga, pa ga oblikovati rukama ili oklagijom u krug i staviti u tepsiju r-28 cm na papir za pecenje. Pokriti i ostaviti da naraste.
Pre pecenja izbockati viljuskom i premazati sojinim mlekom.
Peci na 200 stepeni oko 45 minuta.
Коментари
Постави коментар