Škarpina u marinadi
Ovaj recept sam dobila od komsije, ribara. Doduse, nigde on ne moze u nasem kraju da upeca ovu ribu, ali je zato "pun" dobrih recepata :)
Ovako moze da se sprema svaka bela riba, ali meni je skarpina spremljena na ovaj nacin neodoljivo ukusna i meka.
Potrebno je :
2 kg skarpine
2.5 dcl ulja
2.5 dcl jabukovog sirceta
1 glavica sitno seckanog srnog luka
nekoliko cena sitno seckanog belog luka
1 kasicica soli
1/2 kasicice bibera
1 kasika seckanog persuna
1 kasika svezeg ruzmarina
Ribu ocistiti, ali joj ne odstranjivati kozu, pa je poredjati u tepsiju za pecenje.
Od svih navedenih sastojaka napraviti preliv, dobro izmesati i preliti preko ribe da ogrezne.
Prekriti tepsiju folijom i staviti u rernu zahrejanu na 220 stepeni.
Nakon 45 minuta odstraniti foliju i pustiti da tecnost ukrcka i riba dobije lepu boju i koricu.
Коментари
Постави коментар