Domaci hleb za post na ulju
Sastojci :
800 g brasna
40 g svezeg kvasca
8 kasika ulja
500-600 ml mlake vode
1 kasicica secera
2 kasicice soli
U posudu sipati brasno, pa u sredini napraviti udubljenje i u njega izmrviti kvasac. Preko kvasca sipati secer, a po ivicama brasna sipati so. Dodavanjem mlake vode i ulja zamesiti testo dok ne postane glatko i dok vam se vise ne lepi za prste. Pokriti posudu i ostaviti testo da naraste, dok ne udvostruci svoju masu.
Kad testo naraste, premesiti ga, rasklagijati i zaviti jednu vecu veknu ili dve manje.
Ja sam napravila jedan veci hleb.
Hleb ostaviti u plehu da jos jednom naraste.
Pre pecenja premazati vodom i po zelji, posipati krupnom solju.
Peci na 200 stepeni oko 45 minuta.
Kada hleb izvadite iz rerne mozete ga malo poprskati vodom i uviti u kuhinjsku krpu.
800 g brasna
40 g svezeg kvasca
8 kasika ulja
500-600 ml mlake vode
1 kasicica secera
2 kasicice soli
U posudu sipati brasno, pa u sredini napraviti udubljenje i u njega izmrviti kvasac. Preko kvasca sipati secer, a po ivicama brasna sipati so. Dodavanjem mlake vode i ulja zamesiti testo dok ne postane glatko i dok vam se vise ne lepi za prste. Pokriti posudu i ostaviti testo da naraste, dok ne udvostruci svoju masu.
Kad testo naraste, premesiti ga, rasklagijati i zaviti jednu vecu veknu ili dve manje.
Ja sam napravila jedan veci hleb.
Hleb ostaviti u plehu da jos jednom naraste.
Pre pecenja premazati vodom i po zelji, posipati krupnom solju.
Peci na 200 stepeni oko 45 minuta.
Kada hleb izvadite iz rerne mozete ga malo poprskati vodom i uviti u kuhinjsku krpu.
Коментари
Постави коментар