Nekuvan i kuvan mleveni paradajz u flasama za zimnicu (2 in 1)
Svez
i zdrav paradajz oprati u hladnoj vodi (to je vazno, jer paradajz treba
da bude hladan kada se stavlja u boce), oljustiti i samleti. Posoliti
po ukusu. Na 1kg paradajza staviti 1gr salicila. U poslednje vreme
nerado se stavlja salicil za konzervisanje raznih zimnica. Medjutim,
upotreba salicila u manjoj kolicini nije skodljiva ,a on konzervira i
cuva povrce od kvara.
Izmesati masu uz dodavanje celerovog lisca i ljutih celih papricica.
Boce treba da su dobro oprane i ocedjene. Puniti boce i u svaku stavljati po jednu tanku ljutu papricicu,(ako volite). Svaku bocu naliti odozgo sa po malo ulja. Boce dobro zatvoriti i ostaviti na hladno mesto.
Slicno se sprema i kuvani paradajz, tako sto se neljusteni samelje i kuva kratko da provri, uz dodavanje soli po ukusu i malo secera.Sipa se vreo u vruce boce koje se dobro uviju svaka posebno, necim kao sto su novine npr. Pre zatvaranja se u svaku flasu stavi odozgo na vrh noza salicila. Ovako vruce flase se dobro pokriju i uviju cebetom dok se ne ohlade ,a onda se stave na hladno mesto.
Ja,licno,volim nekuvani paradajz,i obicno koristim meru od 10kg paradajza, 1 kesice salicila, 3-4 jelovske kasike soli. I celerov list i ljute papricice, naravno.
Izmesati masu uz dodavanje celerovog lisca i ljutih celih papricica.
Boce treba da su dobro oprane i ocedjene. Puniti boce i u svaku stavljati po jednu tanku ljutu papricicu,(ako volite). Svaku bocu naliti odozgo sa po malo ulja. Boce dobro zatvoriti i ostaviti na hladno mesto.
Slicno se sprema i kuvani paradajz, tako sto se neljusteni samelje i kuva kratko da provri, uz dodavanje soli po ukusu i malo secera.Sipa se vreo u vruce boce koje se dobro uviju svaka posebno, necim kao sto su novine npr. Pre zatvaranja se u svaku flasu stavi odozgo na vrh noza salicila. Ovako vruce flase se dobro pokriju i uviju cebetom dok se ne ohlade ,a onda se stave na hladno mesto.
Ja,licno,volim nekuvani paradajz,i obicno koristim meru od 10kg paradajza, 1 kesice salicila, 3-4 jelovske kasike soli. I celerov list i ljute papricice, naravno.
Коментари
Постави коментар