Pindjur


Ima puno recepata za pinđur ili pindžur, kako ga ko zove, ali kad god sam neki pročitala svom mužu, on bi rekao da sam do sada trebala već da zapamtim da pravi pinđur mora da bude ljut, kiseo, slan i to sve baš ekstremno.

Potrebno je:

7 kg crvenih paprika

3 kg paradajza

3 kg plavog patlidzana

200 gr ljutih papricica

2 glavice belog luka

so po ukusu

3 dl ulja

3 dl vinskog sirceta

3 kasike secera

Paprike ispeci na sporetu, a paradajz i patlidzan u rerni.

Sve ocistiti i samleti, ukljucujuci i papricice.

U mlevenu masu sipati zagrejano ulje i prziti oko 1 sat mesajuci. Dodati sirce prokuvano sa secerom, sitno seckani beli luk i so po ukusu.Prziti jos 15-20 min.

Sipati pindjur u zagrejane teglice i ostaviti ih u toploj rerni da se zapeku.

Sutradan iseci kruzice od papirnih maramica, nakapati ih esencijom i stavljati na pindjur pre zatvaranja poklopcima.

Vrlo je pikantno,sluziti u malim cinijicama kao pravi delikates:)
I neka vam spremanje zimnice bude uzivanje:)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral