Jaffa torta
Jos jedan stari recept iz moje mladosti...
Potrebno je za kore :
10 jaja
10 kasika secera
20 kasika mlevenih oraha
4 kasike brasna
2 kasicice ulja
nekoliko kapi limuna
Potrebno je beli fil :
1 l mleka
8 kasika secera
8 kasika gustina ( ili brasna )
2 kesice vanilin secera
250 g margarina ( ili putera )
250 g secera u prahu
Potrebno je za tamni fil :
250 g secera
100 ml vode
250 g mlevenih oraha
100 g cokolade za kuvanje
250 g margarina ( ili putera )
I jos dva pakovanja jaffa keksa i 150 g cokolade sa parcetom margarina (oko 50 g) i kasiikom ulja za glazuru
Priprema :
Umutiti dva dela od po 5 jaja, 5 kasika secera, 10 kasika oraha, 2 kasike brasna, 1 kasicice ulja i nekoliko kapi limuna.
Peci u kalupu precnika 26 cm na papiru za pecenje na 180 stepeni sa ventilatorom oko 20 minuta ili proverite cackalicom.
Svaki deo preseci na dva dela, tako da dobijete 4 kore.
Da napomenem da za tortu uvek mutim posebno belanca i da kad spojim belanca i zumanca, ostale sastojke mesam varjacom.
Za beli fil skuvati litar mleka sa secerom i gustinom ( sprema se kao puding ). Dodati i vanilin secer i ostaviti da ohladi.
Umutiti margarin sa secerom u prahu i pomesati sa ohladjenim belim filom.
Za tamni fil prokuvati vodu i secer, popariti orahe, dobro izmesati, pa dodati topljenu cokoladu.
Kad se fil ohladi dodati margarin prethodno umucen.
Jaffa keks redjati da cokoladni deo bude dole, a raspored redjanja ide ovako : kora, beo fil, jaffa keks, beo fil, kora, tamni fil, kora, beo fil, jaffa, beo fil, kora, tamni fil, glazura
Glazuru spremiti od topljene cokolade, margarina i ulja.
10 jaja
10 kasika secera
20 kasika mlevenih oraha
4 kasike brasna
2 kasicice ulja
nekoliko kapi limuna
Potrebno je beli fil :
1 l mleka
8 kasika secera
8 kasika gustina ( ili brasna )
2 kesice vanilin secera
250 g margarina ( ili putera )
250 g secera u prahu
Potrebno je za tamni fil :
250 g secera
100 ml vode
250 g mlevenih oraha
100 g cokolade za kuvanje
250 g margarina ( ili putera )
I jos dva pakovanja jaffa keksa i 150 g cokolade sa parcetom margarina (oko 50 g) i kasiikom ulja za glazuru
Priprema :
Umutiti dva dela od po 5 jaja, 5 kasika secera, 10 kasika oraha, 2 kasike brasna, 1 kasicice ulja i nekoliko kapi limuna.
Peci u kalupu precnika 26 cm na papiru za pecenje na 180 stepeni sa ventilatorom oko 20 minuta ili proverite cackalicom.
Svaki deo preseci na dva dela, tako da dobijete 4 kore.
Da napomenem da za tortu uvek mutim posebno belanca i da kad spojim belanca i zumanca, ostale sastojke mesam varjacom.
Za beli fil skuvati litar mleka sa secerom i gustinom ( sprema se kao puding ). Dodati i vanilin secer i ostaviti da ohladi.
Umutiti margarin sa secerom u prahu i pomesati sa ohladjenim belim filom.
Za tamni fil prokuvati vodu i secer, popariti orahe, dobro izmesati, pa dodati topljenu cokoladu.
Kad se fil ohladi dodati margarin prethodno umucen.
Jaffa keks redjati da cokoladni deo bude dole, a raspored redjanja ide ovako : kora, beo fil, jaffa keks, beo fil, kora, tamni fil, kora, beo fil, jaffa, beo fil, kora, tamni fil, glazura
Glazuru spremiti od topljene cokolade, margarina i ulja.
As claimed by Stanford Medical, It is in fact the one and ONLY reason women in this country live 10 years more and weigh 19 kilos lighter than us.
ОдговориИзбриши(And by the way, it has totally NOTHING to do with genetics or some hard exercise and really, EVERYTHING around "how" they eat.)
BTW, I said "HOW", and not "WHAT"...
Click this link to discover if this short questionnaire can help you decipher your true weight loss potential
citizen promaster titanium - Classic-arts.com
ОдговориИзбришиThe "Citizen" Titanium-Iron titanium helix earrings Iron-Iron-Iron-Iron-Iron-Iron-Iron-Iron-Iron-Iron-Iron-Iron Iron Iron-Iron Iron-Iron ti89 titanium calculators Iron Iron Iron 4x8 sheet metal prices near me Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron Iron price of titanium Iron titanium trim hair cutter Iron Iron Iron Iron