Pogača sa čvarcima
Vreme je posta, ali ja konstantno kasnim sa receptima, a ovaj moram da podelim sa vama, bas je pravi, gurmanski.
Sastojci :
800 g brasna
40 g svezeg kvasca
400 ml mlakog mleka
1 kasicica secera
1 ravna kasika soli
200 g mlevenih cvaraka ( moze i vise )
2 jaja
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesitit esto sa brasnom, solju i jednim jajetom.
Pokriti testo i ostaviti na toplom da raste 20-ak minuta.
Rasklagijati ga u pravougaonik i premazati dve trecine testa mlevenim cvarcima. Deo testa koji nije premazan preklopiti do polovine testa, pa onda preko njega treci deo, tako da bude tri sloja.
Ostaviti 10-ak minuta.
Ponoviti postupak jos dva puta.
Cetvrti put rasklagijati testo u krug velicine tepsije u kojoj ce se peci, precnika oko 28 cm i staviti na papir za pecenje..
Zaseci ga kao na slici.
Svaki deo preklopiti preko susednog. Ako nije pravilnog kruga, nije vazno, kad prebacite u tepsiju doci ce to na svoje.
Pokriti pogacu i ostaviti je da naraste dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
Pred pecenje premazati umucenim jajetom i peci oko 40 minuta.
Osnova recepta za testo je sa Coolinarike, a model za pogacu sam videla na Pinterestu.
As reported by Stanford Medical, It's indeed the SINGLE reason women in this country live 10 years longer and weigh on average 42 pounds less than we do.
ОдговориИзбриши(And by the way, it really has NOTHING to do with genetics or some secret exercise and EVERYTHING around "HOW" they eat.)
BTW, I said "HOW", and not "what"...
Tap this link to discover if this quick questionnaire can help you find out your real weight loss potential