Bozicna cesnica 2016.g.
Mesila jos za Bozic, a evo sad i recepta, mada za iskusne domacice recept nije ni potreban, dovolljna je slika :)
Sastojci :
700 g brasna
250 ml mleka
200 ml vode
50 ml ulja
35 g svezeg kvasca
2 kasicice soli
Za ukrase :
100 g belog psenicnog brasna
100 g heljdinog brasna
100 ml vode
I jos jedno jaje za premazivanje.
U brasnu napraviti udubljenje, izmrviti kvasac , pa zamesiti testo sa navedenim sastojcima. Naravno, mleko i vodu pomesati, treba da bude mlako.
Pokriti testo i ostaviti da naraste.
Kad testo naraste, odvojiti jedan deo za sredinu, a ostatak podeliti na osam jednakih delova.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premazati umucenim jajetom, poredjati ukrase i peci na 200 stepeni oko 45 minuta.
Postupak za ukrase :
Evo i pecene. Pokrijte je u toku pecenja papirom, meni je malo pregorela odozgo :)
Sastojci :
700 g brasna
250 ml mleka
200 ml vode
50 ml ulja
35 g svezeg kvasca
2 kasicice soli
Za ukrase :
100 g belog psenicnog brasna
100 g heljdinog brasna
100 ml vode
I jos jedno jaje za premazivanje.
U brasnu napraviti udubljenje, izmrviti kvasac , pa zamesiti testo sa navedenim sastojcima. Naravno, mleko i vodu pomesati, treba da bude mlako.
Pokriti testo i ostaviti da naraste.
Kad testo naraste, odvojiti jedan deo za sredinu, a ostatak podeliti na osam jednakih delova.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premazati umucenim jajetom, poredjati ukrase i peci na 200 stepeni oko 45 minuta.
Postupak za ukrase :
Evo i pecene. Pokrijte je u toku pecenja papirom, meni je malo pregorela odozgo :)
Администратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши