Domaci kecap
Recept i slika moje FB prijateljice Ruzice Culjic, koja mi redovno salje svojim receptima podrsku na mojoj Fejsbuk stranici, puno joj hvala za to <3
Kečap,
nešto sam uspela sastaviti i mislim da je odličan. Naime imam samo
postupak izrade kečapa, ali bez mera ....No evo kako sam to skemijala 3
kg paradajza ( očiščenog ) 10 ajvaruša ( srednje veličine ) , iseči i
kuvati dok povrće ne omekani. Poluhladno povrće dobro propasirati (
koristiti pasirku ili mašinicu za paradajz ). Dobijenu smesu vratiti na
štednjak, te dodati još 2 lit. soka od kuvanog
( domaćeg ) paradjaz i nastavit kuvati...sve dok se ne umanji za 1/3
....u ostatak smese dodati 3 samlevena crna luka ( srednje veličine ) te
nastavit da se kuva...dok se masa ne zgusne ....10 min. pred kraj
dodati 100 gr šećera 30 gr soli. drobljena 2 lovorova lista , malo
bibera u zdrnu , 1 dcl vinskog sirčeta i 4 kašike senfa....( senf
razmutite pa dodajte u masu),te origana po ukuu...... Tko voli ljuto
može u prvu fazu obrade dodati feferonke prema ukusu......amo da dodam
od svega ovoga dobila sam oko 1,8 lit. kečapa.......prijatno
Коментари
Постави коментар