Piletina na kineski nacin
Ima ovakvih recepata puno, a ja sam moj dobila od svoje drage ujne pre mnogo godina.
Sastojci :
1 kg pileceg mesa
1 pakovanje sampinjona ( 400-500 g )
3 vece sargarepe
1 glavica crnog luka
2 kasike gustina
1-2 kasike soja sosa
biber, so
100 g pecenog kikirikija
Meso se isece na rezanca i isprzi na vrelom ulju. Izvadi se, pa se na istom ulju izdinstaju sampinjoni iseceni na listice, bez dodavanja vode, dok ne uvri njihova.
Sampinjone izvaditi, pa uprziti sitno iseckanu glavicu crnog luka.
Dodati sargarepu isecenu na tanke kolutice i izdinstati uz dodavanje malo vode.
Sve se vrati u serpu, pa se doda gustin razmucen u malo vode. Kad prokljuca, dodati zacine i soja sos.
Kikiriki umesati pre sluzenja.
Prilog uz ovo jelo je kuvani pirinac.
Prijatno !
Sastojci :
1 kg pileceg mesa
1 pakovanje sampinjona ( 400-500 g )
3 vece sargarepe
1 glavica crnog luka
2 kasike gustina
1-2 kasike soja sosa
biber, so
100 g pecenog kikirikija
Meso se isece na rezanca i isprzi na vrelom ulju. Izvadi se, pa se na istom ulju izdinstaju sampinjoni iseceni na listice, bez dodavanja vode, dok ne uvri njihova.
Sampinjone izvaditi, pa uprziti sitno iseckanu glavicu crnog luka.
Dodati sargarepu isecenu na tanke kolutice i izdinstati uz dodavanje malo vode.
Sve se vrati u serpu, pa se doda gustin razmucen u malo vode. Kad prokljuca, dodati zacine i soja sos.
Kikiriki umesati pre sluzenja.
Prilog uz ovo jelo je kuvani pirinac.
Prijatno !
Коментари
Постави коментар