Carska pita
Jedan vrlo jednostavan kolac, nekad takve nisam volela, mnogo je lebast :)
Podseca na sladak hleb, malo na lenju pitu, cak i na strudlu. Ako volite takve kolace, onda ce vam se svideti.
Sastojci :
500 g brasna
25 g svezeg kvasca
250 ml mleka
1 jaje
100 g margarina za mazanje
100 g secera
200 g mlevenih oraha
2 vrste pekmeza, ja sam koristila od sljiva i kajsija
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, jajetom i margarinom.
Testo podeliti na tri dela i od svakog rasklagijati krug velicine tepsije r-28 cm ( a moze i u vecoj ).
U podmazanu tepsiju staviti jedan krug, premazati ka pekmezom, pa posipati mesavinom oraha i secera. Ja sam orahe samlela krupno, u blenderu. Zatim staviti drugu koru, premazati drugim pekmezom i opet posipati mesavinom oraha i secera. Na kraju prekriti trecim krugom.
Ostaviti da narasta oko sat vremena.
Peci na 200 stepeni oko 30-35 minuta.
Za posluzivanje seci na kocke i posipati prah secerom.
Recept je iz "Posalji recept" , sa malim izmenama.
Podseca na sladak hleb, malo na lenju pitu, cak i na strudlu. Ako volite takve kolace, onda ce vam se svideti.
Sastojci :
500 g brasna
25 g svezeg kvasca
250 ml mleka
1 jaje
100 g margarina za mazanje
100 g secera
200 g mlevenih oraha
2 vrste pekmeza, ja sam koristila od sljiva i kajsija
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, jajetom i margarinom.
Testo podeliti na tri dela i od svakog rasklagijati krug velicine tepsije r-28 cm ( a moze i u vecoj ).
U podmazanu tepsiju staviti jedan krug, premazati ka pekmezom, pa posipati mesavinom oraha i secera. Ja sam orahe samlela krupno, u blenderu. Zatim staviti drugu koru, premazati drugim pekmezom i opet posipati mesavinom oraha i secera. Na kraju prekriti trecim krugom.
Ostaviti da narasta oko sat vremena.
Peci na 200 stepeni oko 30-35 minuta.
Za posluzivanje seci na kocke i posipati prah secerom.
Recept je iz "Posalji recept" , sa malim izmenama.
Коментари
Постави коментар