Zeljanica


Pita sa zeljem, po receptu moje drage prijateljice. Zelje je samonikla jestiva biljka, vrlo je zdravo, zovu ga cuvarem zdravlja i izvorom minerala .Zelje je posebno korisno za izbacivanje gljivica iz organizma. Takodje je prirodni izvor laktobacila (korisna bakterija koja ograničava razmnožavanje kandide). Koristimo ga u ishrani u pitama, corbama, mogu se zavijati i sarmice od zelja.

Za ovu pitu potrebno je :

500 g kora za pitu

oko 300 g svezeg zelja

oko 300 g sira

3 jajeta

malo kisele vode (50- 100 ml)

ulje

1 casa kisele pavlake i 1 jaje

Zelje kratko obariti, 1-2 minuta da vri, ocediti i sitno iseckati. Napraviti fil za pitu od zelja, sira, jaja i kisele vode.

U pouljen pleh za pecenje prvo staviti jednu koru ravno, pa preko nje dve kore naborane jednu do druge. Kore malo prskati uljem. Na naborane kore stavljati fil i sve tako dok ne upotrebite sve kore.

Odozgo staviti dve kore i zavuci ih ispod pite. Iseci na kocke pre pecenja i preliti umucenim jajetom sa jednom casom kisele pavlake.


Peci na 200 c oko 30 min.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral