Integralni keks


Ja pravila po receptu moje prijateljice Milice Marjanovic, preporucujem.
Potrebno je :
200 g brasna
125 ml ulja
50 g ovsenih pahuljica
50 g bundevinih semenki
50 g lanenog semena
50 g suncokreta
50 g susama
1 kasicica praska za pecivo
1 kasicica soli
i jos seme po zelji za posipanje

 Sve izmešati i umesiti testo, po potrebi dodati kašiku-dve brašna.
Rastanjiti testo sto tanje na papiru za pecenje i iseci ga na kocke, premazati vodom i posipati nekim semenom po ukusu, ja sam  posipala lanenim i susamovim.
Preneti ih na papiru za pecenje u pleh od sporeta i peci 15-ak minuta, na 200 stepeni. Paziti da ne pregore.
Prijatno, imaju vrlo kratak rok trajanja !






















                                                                                                           


















Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral