Posna gala svarcvald torta

Pravila sam je samo jednom i nisam slikala presek, zao mi je jer stvarno odlicno izgleda.

Potrebno je:

Za kore:

300 g secera

400 ml hladne vode

8 kasika brasna

2 kasike posnog kakao praha

4 kasike ulja

3 kasike dzema (ili pekmeza po izboru)

2 kasicice sode bikarbone


Za fil:

600 g visanja (iz kompota)

4 kasike secera

100 ml soka iz kompota

500 g posnog slaga

100 g posne cokolade


Secer preliti vodom i mutiti dok se ne otopi. Dodati ulje, pekmez mesavinu brasna, sode bikarbone i kakao praha. Sve dobro izjednaciti i podeliti na 3 dela za 3 korice.Peci u kalupu R-26, na papiru za pecenje, u rerni zagrejanoj na 200 st., 20-ak minuta. Pecene korice prebaciti na tacne posipane sa malo secera, skinuti papir na kome su se pekle i ostaviti da se ohlade.

Prvu koricu postaviti na tacnu, preko naneti ocedjene visnje, a zatim 150 g slaga umucenog sa 100 ml soka. Slag pokriti drugom koricom (malo pritisnuti rukom), naneti ½ umucenog slaga (kolicina od onih 350 g umucenog sa 200 ml hladne vode ), pokriti trecom koricom i na kraju ostatkom slaga premazati celu tortu. Rendisanu cokoladu (na krupno) posipati po torti, dekorisati po zelji i do narednog dana drzati u frizideru.

Ja sam za tortu koristila visnje iz slatka od visanja,za korice pekmez od sljiva sa cimetom,a za ukrasavanje samo visnje i slag.

 
Recept je iz casopisa "Blic zena".

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral