Posna torta sa keksom i pudingom



Klasicna torta sa keksom i pudingom, samo sam je "pretvorila" u posnu.

Potrebno je:

800 g posnog keksa sa prelivom od cokolade (Zlatni pek")

3 pudinga od jagode

1,5 l bistrog soka od sumskog voca

4 kesice posnog slaga (kesica je 40 g)

1 margarin (250 g)

200 g secera u prahu

300 ml kisele vode

4 kasike gustina


Skuvati puding i gustin u 1 l soka sa 6 kasika secera i ostaviti da se ohladi.

Umutiti omeksali margarin sa secerom u prahu i dodati u ohladjen puding, pa dobro izjednaciti krem.

Umutiti slag sa hladnom kiselom vodom.

Keks pre redjanja dobro natopiti u preostalom soku. Posni keks je tvrdji od mrsnog, a meni se desilo da ga nisam bas dobro natopila, pa je torta morala duze da odstoji da bi omeksao.

Redjati keks u posluzavniku za tortu, tako da cokoladni deo bude gore, po 4 komada vodoravno u redu i po 7 komada u koloni.

Ostaviti po 1/4 krema i slaga za dekoraciju.

Na prvi red keksa rasporediti 1/2 krema od pudinga, a preko njega 1/2 slaga.

Poredjati drugi sloj keksa, pa ponoviti postupak sa kremom i slagom.

Odozgo staviti jos jedan sloj keksa i ukrasiti ostatkom krema i slaga.

Ostaviti u frizider da odstoji 24 sata.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral