Posno medeno srce za post na vodi
Na raznim sajtovima vidim verzije ovog kolaca, pa resih da se obratim na ovu temu.
Prvo, tamo gde pise da ga treba preliti ukuvanim kakaom sa secerom i vodom, znajte da kakao mora da bude bez trunke masnoce, jer se spremamo za pricest. Kod posta na ulju nisam tako stroga prema sebi, ali kad se spremam za pricest i postim na vodi, to je druga prica.
A ovaj moj recept je verzija takodje mog recepta posno medeno srce za post na ulju : http://cacinakuhinja.blogspot.rs/2014/03/posno-medeno-srce.html
Sastojci :
2 case (od jogurta) brasna
1.5 casa secera
1 kasicica sode bikarbone
1/2 kesice cimeta
2 case kisele vode
3 kasike pekmeza
Pomesati suve sastojke, pa dodati kiselu vodu i umutiti rucnom mutilicom.
Staviti u tepsiju precnika 28 cm na papir za pecenje i peci najmanje 45 minuta.
Preporucujem ovu tepsiju za ovu meru, da bi kolac bio tanji i duze pecenje, jer ipak, posto nema masnoce , da ne bi ostao gnjecav.
Prvo, tamo gde pise da ga treba preliti ukuvanim kakaom sa secerom i vodom, znajte da kakao mora da bude bez trunke masnoce, jer se spremamo za pricest. Kod posta na ulju nisam tako stroga prema sebi, ali kad se spremam za pricest i postim na vodi, to je druga prica.
A ovaj moj recept je verzija takodje mog recepta posno medeno srce za post na ulju : http://cacinakuhinja.blogspot.rs/2014/03/posno-medeno-srce.html
Sastojci :
2 case (od jogurta) brasna
1.5 casa secera
1 kasicica sode bikarbone
1/2 kesice cimeta
2 case kisele vode
3 kasike pekmeza
Pomesati suve sastojke, pa dodati kiselu vodu i umutiti rucnom mutilicom.
Staviti u tepsiju precnika 28 cm na papir za pecenje i peci najmanje 45 minuta.
Preporucujem ovu tepsiju za ovu meru, da bi kolac bio tanji i duze pecenje, jer ipak, posto nema masnoce , da ne bi ostao gnjecav.
Коментари
Постави коментар