Vaskrsnja jaja u lukovini

Vec sam pisala da licno najvise volim crvena jaja, ali osim salveta tehnike, dopada mi se i ovaj starinski nacin sa lukovinom.
 Sastojci :
jaja
unihopi ( za bacanje :))
listovi za ukrasavanje
ljuske od crnog luka
so, sirce

Staviti list od neke biljke na jaje, pa uviti u parce unihopa, vodeci racuna da se list ne pomeri i vezati krajeve. Upakovati tako sva jaja. Otprilike za 10 komada jaja, treba duplo vise ljuspi od luka. A osim zelenih listova biljaka, mozete koristiti i cvetove, ali ja sa time nisam bas vesta.
U dublju serpu staviti polovinu ljuspi od luka, preko njih staviti spremljena jaja, pa preko opet lukovinu. Sipati vodu da prekrije lukovinu, pa dodati so i sirce, na ovu kolicinu , otprilike po dve kasike. Staviti na jaku vatru da provri, pa smanjiti na srednju temperaturu i kuvati oko 15 minuta. Skloniti serpu sa vatre i ostaviti da odstoji oko pola sata. Zatim ih izvaditi i potopiti u hladnu vodu da odstoje nekoliko minuta. Onda ih izvaditi, otpakovati  i ostaviti da se osuse. Premazati ih nauljenom kuhinjskom krpom da sijaju.





Ovo mi je sve od prosle godine, ima tu i drugih tehnika.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral