Cepkani ajvar
Dugo
se spremam da postavim ovaj recept, želela sam da napišem neki lep
uvod, ali falila mi je inspiracija. Ovaj recept sam dobila od svoje
drugarice i kume, a posvećujem ga ženi od koje ga je ona nasledila, ženi
koja je pretrpela najveće gubitke u životu, a ostala čvrsta kao
stena...
Potrebno je:
8 kg crvenih paprika
300 ml ulja
1 kasika esencije
2 kasike secera
so
beli luk po ukusu
8 kg svezih paprika ispece se,oljusti i ostavi da se ocedi u djevdjiru preko noci.Sutradan se iscepka na trake ili isecka na dasci.Prelije se sa 300 ml vrelog ulja i poklopi se da odstoji dvadesetak minuta.Stavi se na sporet,kad provri,doda se jedna kasika esencije,2 kasike secera,so po potrebi i beli luk po ukusu.Przi se jedan sat.Sipa se u vruce tegle.Tegle se umotaju u cebe do hladjenja,okrenute naopako.
Nas dve smo pravile kolicinu od 30 kg,potrebno je bilo malo duze prziti,oko sat i 15 min.
Protivnici upotrebe esencije mogu koristiti vinsko sirce i konzervans.
Potrebno je:
8 kg crvenih paprika
300 ml ulja
1 kasika esencije
2 kasike secera
so
beli luk po ukusu
8 kg svezih paprika ispece se,oljusti i ostavi da se ocedi u djevdjiru preko noci.Sutradan se iscepka na trake ili isecka na dasci.Prelije se sa 300 ml vrelog ulja i poklopi se da odstoji dvadesetak minuta.Stavi se na sporet,kad provri,doda se jedna kasika esencije,2 kasike secera,so po potrebi i beli luk po ukusu.Przi se jedan sat.Sipa se u vruce tegle.Tegle se umotaju u cebe do hladjenja,okrenute naopako.
Nas dve smo pravile kolicinu od 30 kg,potrebno je bilo malo duze prziti,oko sat i 15 min.
Protivnici upotrebe esencije mogu koristiti vinsko sirce i konzervans.
Коментари
Постави коментар